OM OSS

AFFÄRSIDÉ

En feminin och moderiktig BallerinaToffel, där 100kr per SÅLD toffel går till välgörenhetsorganisationen Women for Women som hjälper kvinnor i krigsdrabbade länder med de livsnödvändiga resurser, stöd och färdigheter som krävs för att förändra deras liv.


 

It all started when...

BenefitBallerina grundades under hösten 2016 av tre elever på VRG Djursholm. Vår idé växte fram ur intresset av att kombinera en högkvalitativ och annorlunda UF-produkt med starkt fokus på ett relevant samhällsproblem.

 

KONCEPT

Och då tänker säkert ni, varför just ett par tofflor? I många företag är välgörenhet det absolut största fokuset men produkterna fyller ofta inte en funktion eller glöms bort, exempelvis en brosch eller ett band. Andra fokuserar extremt lite på välgörenhet men mycket på produkten och skänker t.ex 1kr per såld produkt, mest för synes skull. Genom att erbjuda en lättanvänd och bekväm kvinnotoffel blir det en ständig påminnelse i hemmet att kunden bidragit till en bättre värld för utsatta kvinnor. Företagets Unique Selling Point är att vi gynnar både kunden och utsatta kvinnor på samma gång, då man både ger och tar när man köper vår produkt.

Vi skänker 100kr av försäljningspriset till Women for Women och därför vill vi på BenefitBallerina lägga mycket fokus på den filantropiska vinkeln. 

Women for Women är en organisation som stödjer över 100 kvinnoorganisationer i åtta konfliktdrabbade länder. Dessa organisationer arbetar för kvinnors fred och rättigheter, medan Women for Women bidrar med ekonomiska stöd till dem. Det centrala i organisationerna är att påverka politiken, utbilda kvinnor om hälsa och mänskliga rättigheter samt motverka våld och människohandel.

 

SAMARBETEN & Sponsorer

Vi är stolta att presentera våra samarbetspartners.